3 Şubat 2009 Salı

BENİM ADIM KIRMIZI


36 beden olduğum zamanlar sırtımdan hiç çıkarmadığım kırmızı deri montum benim alamet-i farikamdı... Senelerce giydim, kulakları çınlasın Arzumla alışveriş manyağı olduğumuz zamanlarda ederinin 3 katını vererek sahip olmuştum ona...

Montum zamanla aşındı ama hala taş gibi azmettim çok kısa bir süre sonra yine onu giyip havamı atacağım..

Tehlikeli olmasına rağmen kırmızı rengi seviyorum... 10 para fazla olsun kırmızı olsun diyenlerdenim...

Arkadaşlara kalırsa İspanyaya gitmemeliyim, boğalara açık hedefim...

Aslında biliyormusunuz kırmızı renk hiçbir boğayı kızdırmaz. Çünkü boğalar renk körüdür ve kırmızıyı diğer renklerden ayırt edemezler.

Boğa güreşinde matador boğayı eline aldığı şapkasını şalını sallayarak kızdırır ve dolayısıyla boğanın kırmızı şala saldırdığı inancı yanlıştır.

İspanya'da boğaların kırmızı renge saldırdığı inancı, matadorların kırmızı başlık kullanmaları nedeni ile yaygınlaşmıştır. Halbuki başlarda bu renk boğayı kızdırmak için değil, seyircilere hoş görüntü verebilmek için seçilmişti.

Kırmızı renk aslında insanları etkiler. Yapılan deneylerde bu rengin insanlarda kan basıncını yükseltip, kalp atışını hızlandırdığı saptanmıştır.

Ne kadar parlak olursa olsun, hiçbir renk kırmızı kadar dikkat çekmez.
İnsanların üzerinde canlandırıcı, kışkırtıcı ve heyecan verici bir etki yaratır. Tansiyonu yükseltir, kan akışını hızlandırır. En önemlisi;

Aşkın ve arzunun rengidir. Mutluluğu temsil
eder.


Doğrudur... test edilip onaylanmıştır..

Kırmızılı günler...

1 yorum:

  1. ve'de enerji verir diye biliyorum ben,enerji dolu günler dilerim sana ,sevgiler canim...

    YanıtlaSil